Tuininformatie Tuinwinkels Tuinmeubels Tuingereedschap Bloemen Planten TuinSlangenwagens

Goedkope slangen wagens en tuinslangen online bestellen

 
Farmboy.nl > Tuingereedschap > Slangenwagens
 

Top Tuinwinkels

 

Barbecues

 

Buitenspeelgoed

 

Tuingereedschap

 

Tuinhuisjes

 

Tuinkalender

 

Tuinmeubelen

 

Diversen

 

Bloemen en planten

 
 

Slangenwagen goedkoop kopen

Netjes je tuinslang opbergen kan met de handige slangenwagens en slangencontainers tegen de muur.

 

Slimme beregeningsinstallaties

Met computergestuurde of via de App bediende beregeningsinstallaties, kun je op de beste momenten van de dag water geven.

Stel het schema in dat je wenst, inclusief dage, tijden en hoeveelheid en de beregeningscomputer doet de rest.

  • 50Five smarthome oplossingen
 

Water besparen

Met alle klimaatveranderingen is het soms lang wachten op regenwater. Ook drinkwater wordt schaarser en daarom is het belangrijk om zuinig om te gaan met water.

Je kunt bijvoorbeeld al druppelsystemen leggen in je tuin, waarmee je veel gerichter kunt sproeien en natuurlijk het regenwater opvangen in regentonnen.

Daarnaast is een natuurlijke manier om droge grond te voorkomen het aanplanten van kale stukken toen met bijvoorbeeld een bodembedekker.

Deze houdt de zon tegen en beschermt de aarde tegen hele snelle uitdroging. Naast functioneel zijn ze ook nog eens erg decoratief met leuke vrolijke bloemetjes en ook nog eens goed tegen onkruid.

 
 

Water geven in de tuin

Bij extreem droog weer kan het noodzakelijk zijn om je gazon of sommige planten wat extra water te geven. Neem hierbij een aantal belangrijke vuistregels in gedachten.

Wacht niet te lang
Wanneer de bovengrond al uitgedroogd is, kost het meer water om alles weer te verzadigen en het water tot de wortels te laten komen

Klein blad weinig water, groot blad meer water
Eigenlijk is het met planten net als met kinderen en grote mensen. Kleine planten met klein blad hebben weinig water nodig, grote planten met groot blad veel water. Planten verdampen namelijk water via hun bladeren, dus hoe groter het blad, des te meer water verliezen ze.

Regenwater
Het beste water om mee te regenen is regenwater. Je kunt het opvangen in een regenton en bevat de meeste natuurlijke voedingsstoffen

Druppelslangen voor minder verspilling
Geef zo gericht mogelijk water, hierdoor voorkom je verspilling. Dus een gieter in plaats van een sproeier en eventueel een druppelslang langs de borderrand, waardoor het water direct bij de stammen en wortels van de planten terecht komt.

Beter veel dan vaak
Het is beter om 1x veel water te geven, dan iedere dag een beetje. Dat beetje water zal namelijk snel verdampen en verdrogen door het warme weer en dat iedere dag weer. Bij een grote hoeveelheid water zal dat niet het geval zijn, waardoor de wortels goed de kans hebben om het naar beneden gezakte water in de grond op te nemen.

 

 
Heeft u tips, informatie of foto's die u middels deze site wilt delen, stuur dan een e-mail naar tips [at] farmboy.nl