Tuininformatie Tuinwinkels Tuinmeubels Tuingereedschap Bloemen Planten TuinTuinsoorten

Verschillende soorten tuinen met diverse tuinstijlen

Bekijk sfeerbeelden van verschillende tuinsoorten en bekijk aan de hand van de toegepaste stijlen welke soort tuin jij mooi vindt

Tuinen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en stijlen. Van over heel de wereld hebben mensen de natuur dichterbij hun huis gebracht en specifieke kenmerken van de culturen, religies en landeigenschappen verwerkt in de tuinen. Dit resulteert in specifieke thematuinen zoals Oosters, Engels, of romantisch. Bekijk foto's, lees omschrijvingen en doe aan de hand van de verschillende decoratieve elementen ideeën op voor je eigen tuin.

 
Farmboy.nl > Tuinsoorten
 

Top Tuinwinkels

 

Barbecues

 

Buitenspeelgoed

 

Tuingereedschap

 

Tuinhuisjes

 

Tuinkalender

 

Tuinmeubelen

 

Diversen

 

Bloemen en planten

 
 

Romantische (Toscaanse) tuin

De Toscaase tuin is een prima manier om de zonnige sfeer van je vakantie terug te laten komen in je eigen leefomgeving. Een olijfboom kan niet achterblijven in dit thema, maar het Nederlandse klimaat is niet altijd even geschikt. Een goede plaatsvervanger is de Pendula. Daarnaast kun je buxuslaantjes of borders aanleggen, zoals je die ook tegenkomt in Toscaanse parken.

Romantische Toscaanse tuin

Een druivenstruik al dan niet in een boog opgehangen, creëert een sfeer die je in veel zuidelijke mediterrane landen terugvindt. Gebruik mooie oranje-gele vloerstenen als bestrating en stuc je tuinmuur in romantische Toscaanse kleuren. Met een vijver en fonteintje ben je dan helemaal in Toscaanse sferen. Samen met een tuinschilderij of tuinposter is je tuin helemaal af.

 
 

Oosterse tuin

Bij een Oosterse tuin kom je helemaal tot rust, vanwege de harmonie en het evenwicht dat er heerst. Denk bijvoorbeeld aan strak vormgegeven planten- of waterbakken met kleine waterlelies of vissen. Met een kabbelend watervalletje van een waterornament haal je de Aziatische sfeer nog dichter in huis.

Oosterse tuin

Qua beplanting mogen varens niet onbreken. Je kunt ze aan de rand van de tuin planten, samen met bamboe en ruwe grassoorten. Een paar grote loop of staptegels die naar het terras leiden. Uiteraard voorzien van mooie lounge set en bijpassend boeddha beeld.

 
 

Bloementuin

De bloementuin is voor liefhebbers van vrolijke kleuren en prachtige bloeiwijzen van planten. Alle kleuren mogen, maar zorg voor mooie geleidelijke overgangen, zodat het geen bonte kermis wordt. Voor extra accenten en sfeer kun je spotjes en buitenverlichting in de bloemperken verwerken, om ook ’s avonds van je bloemen te genieten.

Bloementuin

Met een grasveldje breng je rust tussen de drukte van de kleuren. Samen met een vijver met mooie waterlelies en waterplanten (uiteraard ook bloeiende zoals de gele lis).

 
Heeft u tips, informatie of foto's die u middels deze site wilt delen, stuur dan een e-mail naar tips [at] farmboy.nl