Tuininformatie Tuinwinkels Tuinmeubels Tuingereedschap Bloemen Planten TuinVijvers en aquaria

Goedkope vijverpompen, waterornamenten en vis producten online bestellen

Aqariums, pompen, decoratie en filters voor uw eigen 'vijver' binnen in huis

Water is een van de mooiste elementen die je in je tuin kunt hebben. Of het nu stromend water is met behulp van een fonteintje of waterornament, of stilstaand water in een vijver met al dan niet een mooie verzameling vissen daarin. Lees hier allerlei handige informatie over vijvers, het onderhoud van je vijver en bekijk leuke sites waaar je producten voor je vijer of vissen kunt bestellen. Je hebt heus geen grote tuin nodig voor een vijver, er zijn er al die je in een kleine stadstuin kunt plaatsen.

 
Farmboy.nl > Vijvers
 

Top Tuinwinkels

 

Barbecues

 

Buitenspeelgoed

 

Tuingereedschap

 

Tuinhuisjes

 

Tuinkalender

 

Tuinmeubelen

 

Diversen

 

Bloemen en planten

 
 

Vijver onderhoud & accessoires

Een vijver is onmisbaar in iedere tuin. Water is een levend element en bringt ook ander leven in de tuin. Een drinkplaats voor vogels, een rustgevend water ornament of prachtige koi karpers zijn allemaal water en vijver elementen.

 

Vijverpompen

De waterhuishouding van uw vijver en waterpartijen is belangrijk. Met de juiste waterpomp, dompelpomp en waterzuiveringsinstallatie heeft u het meeste plezier van uw waterplanten en vissen.

Er zijn ook goedkope Einhell pompen te koop voor in de vijver.

 

Onderwaterverlichting

Een vijver wordt een nog sfeervoller element wanneer je gebruik maakt van onderwaterverlichting. Met een enkele spot, het uitlichten van fonteinen of gekleurde lampen kun je verschillende soorten effecten bereiken.

 

Aquariums

Aquariums Filters Pompen Artikelen Vissen Voer Goedkope WinkelsMet een aquarium haal je de buitenwereld naar binnen. Je eigen vijvertje, maar dan binnenshuis. Een complete ideale onderwaterwereld die je steeds verder uit kunt breiden, met extra decoratie, betere filters en nieuwe vissen.

Bestel online de beste aquariumproducten tegen de voordeligste prijzen.

 
 

Visvoer

De meeste vissen in uw vijver kunnen niet alleen leven van het water en de planten die aanwezig zijn. Bijvoeren voor een gezonde vispopulatie is meestal onontbeerlijk.

Bestel het beste visvoer voor alle mogelijke soorten vis bij de online dierenwinkels of online vijver speciaalzaken en tuincentra.

 

Vijveronderhoud tips

Te veel vuil op de bodem kan zorgen voor ongewenste bacterieen en algengroei bevorderen.

Ruim op tijd het vuil op de bodem op (de onderste laag modder), wanneer het zo'n 3 a 4 centimeter is.

 

Soorten vijverplanten

Vijverplanten zijn in verschillende groepen in te delen.

  • Zuurstofplanten
  • Drijfplanten
    • Lelies
  • Moerasplanten

Zuurstofplanten groeien onder water en zijn belangrijk om helder water in de vijver te krijgen en te behouden

Drijfplanten zijn planten die op het water drijven en schaduw geven voor vissen en tevens als broedplaats kunnen dienen voor vissen

Lelies zijn een categorie die je tot de drijfplanten kunt rekenen, met hun bladeren en bloemen, terwijl de wortels van de plant toch onder water blijven.

Moerasplanten zijn planten die je in ondiepe delen van een vijver of aan de rand van een vijver kunt plaatsen in hele natte grond of ondiep water.

Bestel online vijverplanten bij de volgende winkels

 
Heeft u tips, informatie of foto's die u middels deze site wilt delen, stuur dan een e-mail naar tips [at] farmboy.nl